Massage Compressietherapie

Compressietherapie is een massagesysteem dat op luchtdruk werkt. De luchtkussens in het manchet, worden in een bepaald ritme afwisselend gevuld met lucht om vervolgens weer leeg te laten lopen. Dit zorgt voor een intensieve massage van uw benen, armen en/of middel.

Verbetering van bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen

Compressietherapie is een zeer effectieve methode voor de verbetering van de bloedcirculatie en de lymfestroom. Door de massage worden vocht en afvalstoffen sneller uit het lichaam afgevoerd, met als resultaat een energieker, gezonder en slanker lichaam.

Lymfedrainage

De medische toepassing van compressietherapie is voor de behandeling van verschillende typen lymfoedeem en lipoedeem. Compressietherapie wordt dan ingezet als lymfedrainage apparaat om overtollig vocht af te voeren en de zwelling en pijn daarmee te verlichten. Dit wordt in dat geval toegepast op advies en onder toezicht van een (oedeem) specialist of fysiotherapeut.

Gebruik wordt in ieder geval afgeraden als u een infectie heeft of recent heeft gehad en bij: wondroos, open wonden, totale obstructie van de lymfevaten, zwangerschap, bloedstollingsproblemen, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, zenuwaandoeningen, besmettelijke ziekten. Bij overige aandoeningen: raadpleeg eerst uw arts/therapeut.

Druk en tijd eenvoudig instelbaar

massage compressietherapie

De North Sea Health Care massagesystemen kunnen eenvoudig worden ingesteld via de programma’s op het massage apparaat. De druk en tijd kunnen eenvoudig worden aangepast. Ons advies is te beginnen op een lage druk en dat tijdens de massage aan te passen tot een druk die voor u prettig aanvoelt. De tijdsduur van een sessie staat standaard ingesteld op 30 minuten, maar deze kan naargelang u wenst naar boven of beneden worden aangepast. Ook kunnen luchtkamers worden uitgeschakeld in geval van bijvoorbeeld  pijnlijke plekken.

De druk kan worden ingesteld tussen de 30 en 240 mmHg. De druk die gebruikt wordt voor compressietherapie ligt meestal tussen de 40 en 80 mmHg. Dit zorgt voor stimulatie van de bloedcirulatie en het lymfesysteem. Voor sportmassage wordt een hogere druk gebruikt, tussen de 130 en 240 mmHg om naast stimulatie van de bloedcirculatie en het lymfesysteem ook hard spierweefsel los te maken.

Verschil tussen een 4 kamer en 8 kamer systeem

De Vita 4 heeft 4 luchtuitgangen en wordt gebruikt met een 4-kamer manchet voor benen, arm of middel. De Vita 8 heeft 8 luchtuitgangen en wordt gebruikt met de 8-kamer manchetten. Het 8 kamer systeem biedt meer comfort. Tevens kan bij pijnlijke plekken een gerichter gebied worden ontzien door uitschakelen van enkele luchtkamers.