Blessurepreventie en blessurebehandeling met een compressie apparaat

Sportmassage

Sporters weten wat massage kan doen voor de conditie. Helaas hebben slechts weinig (top)sporters de beschikking over een eigen sportmassagetherapeut.

Met de North Sea Health Care massage apparatuur komt voor iedere sporter regelmatige (sport)massage binnen bereik. Regelmatige massage bevordert de afvoer van afvalstoffen en aanvoer van hulpstoffen door het lymfe- en bloedvatenstelsel, waardoor de algehele conditie zal toenemen.

Mannen op racefietsen na behandeling met compressie apparaat

Blessure preventie en blessure behandeling

Door de sportmassage (druk tussen 130 – 240 mmHg) neemt de spierspanning af en wordt hard spierweefsel losgemaakt. Hierdoor zal de doorbloeding van het lichaam toenemen en kunnen bouwstoffen worden aangevoerd. Vochtophoping als gevolg van spierschade zal beter afgevoerd kunnen worden. Het masseren van de spieren voor een training of wedstrijd is onderdeel van de voorbereiding en warming-up. Regelmatig gebruik levert een belangrijke bijdrage aan het voorkómen van blessures. Als er toch blessures optreden zal toepassing tot een aanzienlijk sneller herstel kunnen leiden.

Verzuurde spieren en spierherstel

Bij toepassing tijdens warming-up en cooling-down zal de spierspanning afnemen en vindt sneller herstel van de spieren plaats door de betere afvoer van de afvalstoffen uit de spieren. De verzuring van spieren na inspanning vermindert daarmee. Meerdere topprestaties op één dag zoals bij zwemmen, schaatsen of atletiek wordt daardoor beter gefaciliteerd.

Verbeteren van zuurstofopname in de spieren

Veel topsporters maken gebruik van hoogtestages om het zuurstoftransport te verbeteren, door de aanmaak van rode bloedlichaampjes te stimuleren, of nemen hun toevlucht tot medicatie. Maar wist je dat compressietherapie jou als topsporter helpt om op natuurlijke wijze je zuurstofafgifte in de longen te verbeteren? En dat je op rustdagen door te relaxen met massage toch je zuurstofvoorziening kunt blijven verbeteren? Recent onderzoek heeft aangetoond, dat de bloedsnelheid in de kuiten tijdens compressietherapie met beenmanchetten met 45% toeneemt.

Weerstand verbeteren

Daarnaast versterkt regelmatige compressiemassage je afweersysteem. De kans op ziek zijn, tijdens de periode dat je moet presteren, wordt kleiner!